National Svejsekoordinator - DP Stålmontage

Krav til CE-mærkning 

For at opfylde kravene til CE-mærkning af stål, - og aluminiumskonstruktioner, skal du som virksomhedsejer:

 • Fastlægge, dokumentere og vedligeholde et system til FPC – Factory Production Control
  for at sikre, at de markedsførte produkter stemmer overens med de deklarerede ydeevneegenskaber.
  FPC-systemet skal omfatte skriftlige procedurer, regelmæssige inspektioner og prøvninger og/eller vurderinger samt anvendelse af resultaterne til styring af materialer der indgår i komponenten, udstyr, produktionsprocessen og den fremstillede komponent.
  Systemet kan være med udgangspunkt i et DS/EN ISO 3834-system eller det kan tage udgangspunkt i et ISO 9001-system, det skal dog være specifikt tilpasset kravene i DS/EN 1090-1. I sidemenuen under FPC kan du læse mere om, hvad FPC-systemet som minimum skal indeholde. 

 • Foretage indledende prøvning
  Hvis du udelukkende fremstiller stål- og aluminiumkomponenter, skal der udføres prøvning af produktet for at verificere, at produktet lever op til forudsætningerne i dimensioneringsgrundlaget.
  Hvis du også dimensionerer komponenter skal der yderligere udarbejdes en procedure for projekteringsfasen og dimensioneringen skal deklareres (ITC – Initial Type Calculation). 

 • Sikre løbende prøvning
  Du skal løbende overvåge både projekteringen og fremstillingen gennem stikprøvekontrol som dokumenteres med sporbarhed af personale, udstyr og medgåede materialer. 

 • CE-mærke dine produkter
  Endelig skal du certificeres i henhold til EN 1090-1 så du har lov til at CE-mærke dine produkter. Det overvåges af et bemyndiget organ. Overvågningen sker som audit gennemført af det bemyndigede organ. 

Svejsekoordinatoren tilrettelægger, udarbejder og koordinerer en svejseplan, fra udbud til færdig konstruktion/emne. Svejsekoordinatoren sikrer - og indestår for - at firmaet har de rigtige svejsecertifikater og de rigtige svejseprocedurer for at kunne udføre opgaven.

Jeg vil gøre denne proces lettere for dig som virksomhedsejer – ring eller skriv til mig for at indlede et samarbejde om dit produkt. Du kan hente mit visitkort her.

« forrige  |   top  |   næste »

Kontakt


DP Stålmontage

Dan Pedersen
Stengårdsvej 2
4871 Horbelev
+ 45 40 44 56 01
dp@ce-svejsekoordinator.dk

 Hent visitkort

Designet af SideDesign

Entré